Vanliga frågor

 • Hur vet jag vilken metod som passar mig bäst?
  Läs om de olika metoderna och välj den som du tycker passar dig bäst. Du är välkommen att ställa frågor för stöttning i ditt val eller om du undrar något.

 • Hur många kapslar tar jag?
  Det beror på vilken metod du valt. När du mottar dina produkter kommer du få en tydlig steg för steg lista över dosering.

 • Hur många kapslar får jag?
  Det beror på vilken typ av metod du väljer och storleken på din moderkaka. Den försiktiga metoden ger runt 115-170 kapslar. Den råa metoden mellan 180-250 kapslar.

 • Hur lång tid tar arbetet?
  Det beror på metoden. Den som tar längst tid är den försiktiga metoden  som tar två dagar. Tinktur tar sex veckor innan den är redo att användas.

 • Hur förvarar jag mina kapslar?
  På en torr, mörk plats borta från solljus. Lämna inte din burk utan lock under längre stunder och se till att locket är ordentligt åtskruvad.

  Viktigaste att vara medveten om är att kapslarna aldrig ska utsättas för fukt - detta gynnar bakteritillväxt vilket kan skapa mögel i dina kapslar som du inte kan se med ögat. Att konsumera tabletter med mögel kan göra dig sjuk.

  Därför ska kapslar aldrig förvaras i kylskåp! I ett vanligt kylskåp är luftfuktigheten på ca 70-95% vilket är mycket ogynnsamt för dina kapslar. Bor du i en mycket fuktig miljö rekommenderas du att direkt frysa in dina tabletter i en zip fryspåse, inte i den ursprungliga burken du mottog kapslarna i. 

 • Hur gör du moderkakan till kapslar?
  Det finns två olika metoder för kapslar antingen Den försiktiga metoden (TCM) eller Den råa metoden. Vid den försiktiga metoden ångkokas moderkakan först, sedan torkas. Efter mals bitarna ner till ett fint pulver som sen doseras i kapslar. Vid den råa metoden går det till på precis samma sätt fast moderkakan ångkokas aldrig innan torkning. 

 • Vart tillreder du moderkakan?
  I ett kök avsett för inkapsling. Önskar man verkligen få tillredningen gjord i sitt hem är det möjligt. Tänk dock igenom hur det påverkar miljön. Sandra använder starka kemikalier i sitt arbete för sanering av arbetsyta och arbetsplatsen måste tömmas helt. Köket får inte användas under tiden för hennes arbete. Torkmaskinen låter sedan en del vilket inte gynnar er lugna miljö eller vila. Sandra behöver även förflytta alla sina verktyg, maskiner och redskap hem till er. Så önskar ni att moderkakan tillreds hemma hos er tas en extra avgift för detta. Ur säkerhetssynpunkt är det ingen skillnad på om inkapslingen sker i ert hem eller på annan plats.

 • Hur ser hela processen ut? 
  Du kontaktar Sandra via mail/telefon antingen för bokning direkt eller för att få ställa frågor för att komma fram till vilken metod som passar dig bäst. När du bestämt dig för att anlita Sandra skriver ni under ett avtal. Sandra går på jour 2 veckor innan beräknad födsel fram tills barnet är fött. Ni smsar henne så fort bebisen fötts. Ni ansvarar för att moderkakan tas om hand på rätt sätt (ni får info om detta vid avtal). Sandra tar med sig moderkakan, skapar era produkter och kontaktar er igen om när och vart de färdiga produkterna ska lämnas.