Om Meet a Midwife

Sibelle Colliander är grundare av Meet a Midwife.

Hon är barnmorska sen 1998 & fil.kand i omvårdnadsvetenskap samt flertalet universitets- och högskolekurser i sexologi. Vidareutbildad i bäckenbottens anatomi & fysiologi samt förebyggande, diagnostisering och behandling av förlossningsskador. Med över 1000 födslar ger det en gedigen kunskap.

Arbetslivserfarenhet främst inom förlossning och eftervård samt ungdomsmottagning, sex- och samlevnadsmottagning, mödrahälsovård. 

Certifierade instruktör i metoden Föda Utan Rädsla - lär er att föda i trygghet! Diplomerad instruktör i Aktiv Baby - optimera babyns position i livmodern och bäckenet för att underlätta förlossningen och graviditetsrelaterade besvär.

Sibelle är en mycket uppskattad och professionell barnmorska med en coachande stil och inriktning - i hennes händer känner ni er trygga och sedda och får ökad förståelse för er egna kapacitet. Med henne är det lätt att prata på ett öppet och inkännande sätt.

Kontakt

info@meetamidwife.se
070 667 4235
https://www.meetamidwife.se
Instagram: meet_a_midwife

Föda Utan Rädsla

Tillsammans kan ni båda skapa en trygg och kärleksfull förlossning med hjälp av profylaxmetoden Förda Utan Rädsla. Metoden är väl beprövad i att hantera förlossningen, vare sig du är förstföderska eller omföderska. Tillsammans med din partner, eller annan medföljande, får ni verktyg i hur ni på bästa sätt hanterar värkarna, minskar smärtan och inte hamnar i panik utan håller undan stark stress och istället skapar lugn och ro i kroppen så att ni tillsammans kan föda i trygghet. På så sätt skapar ni en positiv upplevelse av er förlossningen som dessutom ger goda förutsättningar till en bra start i ert föräldraskap. I kursen får ni både teori och praktiska övningar som sen tillämpas under hela förlossningsprocessen. Kursen vänder sig till er som par eller ensamstående med stödperson. 

Halvdagskurs i grupp

Under 4 timmar ägnar vi oss åt teori och praktiska övningar. Dessa övningar är något som ni sen övar regelbundet på hemma innan förlossningen startar för att känna er väl förbereda när värkarna sätter igång. Övning ger färdighet och ni får bättre nytta av metoden. Kroppen minns och känner igen när det blir på riktigt och vet då hur den ska agera, ni blir trygga och ni får det lättare att slappna av och uppleva kontroll under förlossningen.  

Lättare tilltugg och dryck serveras under pausen.

Anmäl din plats till: info@meetamidwife.se
Kostnadsinvestering grupp: 1590 kr/par (gravid+stödperson) inkl kurskompendium.

En halvdagskurs bara för er 

Kursen blir personligt riktat till er som par, partner och dig som gravid. Tillsammans går vi igenom era specifika behov men också sådant ni själva kanske inte tänkt på som kan påverka förlossningsupplevelsen och tiden närmast efter.

Kostnadsinvestering: 2190 kr/par (gravid+stödperson)  inkl kurskompendium.

Vi bokar en tid som passar er.

Aktiv baby

Med Aktiv Baby går det att minska dina graviditetsrelaterade besvär och hjälpa babyn positionera sig rätt inför förlossningen.

Aktiv baby är att skapa balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament hos den gravida genom att göra enkla övningar, ensam eller tillsammans med någon. När balans uppstår i livmoder/bäcken ges mer plats och babyn lägger sig då i optimal position inför förlossningen. Foster som ligger i säte eller tvärläge kan vändas till huvudbjudning (vilket är den absolut mest fördelaktiga förlossningsbjudningen) med hjälp av Aktiv Baby. När balans uppnås upplever kvinnan att graviditetsrelaterade problem minskar, t.ex. foglossning, ryggsmärtor, urinträngningar, sura uppstötningar och stressrelaterade livmodersammandragningar. 

För att en baby ska födas behövs värkar men även babyn har en aktiv roll genom att föda sig själv. Fostret måste göra olika rotationer och pressa sig neråt och hitta bästa vägen ut där det är minst motstånd i förlossningskanalen. För att fostret ska kunna göra det behöver det vara gott om plats och balans mellan dessa fyra: livmoder, bäcken, muskler och ligament. Här kan Aktiv Baby användas med framgång! Aktiv baby kan göra att förlossningen går snabbare framåt, att bebisen sjunker neråt och roterar som den ska och minska smärtor. På detta sätt kan kejsarsnitt och instrumentell förlossning undvikas. 

Flera förlossningskliniker använder sig av Aktiv Baby för just detta ändamål, bl.a. på Södertälje sjukhus. 

Sibelle Colliander på Meet a Midwife är diplomerad instruktör i metoden Aktiv Baby av Xana De Silva, grundare av Aktiv Baby. Xana tog metoden till Sverige och utvecklade den vidare.

Välkommen att boka tid för praktisk och teoretisk genomgång, gärna tillsammans med din partner:
90 min 890 kr inkl instruktioner för just dina övningar. 

Uppföljande bokning à 40 min 490 kr.

Minska risken för bristning

 -Är du orolig för att brista i samband med förlossningen? 

Sibelle Colliander på Meet a Midwife har kunskapen om bristningar och vad du själv kan göra innan och under förlossningen samt hur du kan förbereda dig för att minska risken för stor bristning. 

Sibelle har ett års vidareutbildning i sexologi samt fördjupad utbildning från Karolinska Institutet i bäckenbottens anatomi & fysiologi samt hur barnmorskan förebygger, diagnostiserar och behandlar förlossningsskador. Tillsammans med över 1000 födslar ger det en gedigen kunskap i ämnet. 

Välkommen att boka tid för praktisk och teoretisk genomgång:
60 min 790 kr. 

Hyra TENS

Meet a Midwife Sibelle har uthyrning av TENS-apparater speciellt utformade för gravida. TENS är en utmärkt metod att använda sig av under graviditet, latensfas och förlossning. Om du använder TENS på rätt sätt kan du ha nytta av den under slutet av graviditeten, genom hela latensfasen och förlossningen. Sibelle är väl förtrogen med hur TENS bäst används. Den är lätt att hantera och vid rätt användning är den ett utmärkt hjälpmedel vid smärtlindring. 

Kostnad: 599 kr för 4 veckor. Lämplig hyrtid från graviditetsvecka 37+6. 
Önskar du mer tid? Kostnad: 99 kr per påbörjad vecka.
Bästa sättet att få tillgång till sin hyrTENS är att hämta den i Södertälje, då får du också personlig undervisning inför din hyrestid. Kan även skickas v.b, porto ingår.