KÖPVILLKOR & GDPR

ORDERBEKRÄFTELSE
Du kommer motta en bekräftelse till den mail du angett vid ditt köp av vara. Skulle några av uppgifterna inte stämma kontakta hej@fodandekraft.se omgående. 

BETALNINGSVILLKOR
FÖDANDE KRAFT AB fakturerar kunder med en kredittid på 14 dagar. Fakturan skickas till den mail du angett vid ditt köp av vara/tjänst eller postas till din hemadress. Vill du betala direkt sker det till FÖDANDE KRAFTS Swish.

LEVERANSVILLKOR
Leverans av varor sker med Postnord och skickas inom hela Sverige med en leveranstid mellan 1-3 arbetsdagar från att paketet postats.

PÅMINNELSEAVGIFT
Försenad inbetalning tillkommer en påminnelseavgift 60 kr.

OM KUNDEN INTE BETALAR
Om kunden trots påminnelser inte betalar, kommer FÖDANDE KRAFT AB ta hjälp av Visma e-krav och Kronofogden för att driva in skulden.

KONSUMENTEN HAR RÄTT ATT UNDERSÖKA VARAN
Konsumenten har rätt att undersöka varan för att se vad den har för egenskaper och funktion på ett sätt som inte försämrar varans kvalitet eller värde. 

BEVISA KÖP FRÅN FÖDANDE KRAFT AB
FÖDANDE KRAFT AB kräver att konsument ska bevisa att varan är köpt från FÖDANDE KRAFT AB vid ånger av köp. Detta gör konsumenten genom kontoutdrag eller faktura. 

ÅNGERRÄTTEN
Du har rätt att frånträda ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar. 

  • Ångerfristen börjar gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan.
  • Vid försäljning av tjänst börjar ångerfristen gälla dagen efter att avtalet ingåtts.

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka till hej@fodandekraft.se ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet via brevpost eller e-post. Du ska även få med ordernummer och ditt namn i meddelandet.

Exempel på när ångerrätten inte gäller:

  • Varor på som pågrund av hälso- eller hygienskäl har förseglats och förseglingen har brutits av konsumenten.
  • En tjänst som har fullgjorts och konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

FÖDANDE KRAFT AB betalar tillbaka alla betalningar vi mottagit ifrån dig utan onödigt dröjsmål inom 14 dagar från och med dagen vi mottagit information om ånger av ditt köp och vi mottagit produkten tillbaka.

Det är konsumenten som ska stå för returfrakten om konsumenten ångrar sitt köp av vara även vid uthyrning av förlossningsutrustning.

Har du oöppnade varor som är köpta från FÖDANDE KRAFT AB och passerat ångerfristen köper FÖDANDE KRAFT AB tillbaka produkterna med en lager- och hanteringsavgift på 10% av försäljningsbeloppet. Kontakta hej@fodandekraft.se

FÖRETAGSKUND
Som företagskund får du standardfaktura med kredittid på 30 dagar (istället för vanliga 14 dagar) och har möjlighet att hämta ut ditt paket i FÖDANDE KRAFTs lagerlokal. Då bokar du tid för att hämta paketet en tid som passar dig och undviker extra fraktkostnader.
Kontakta hej@fodandekraft.se vid intresse.
OBS! Du kan enbart bli företagskund när du köper profesionella produkter från FÖDANDE KRAFT AB och har ett registrerat bolag. 

RETUR
Varor som skickas tillbaka till FÖDANDE KRAFT AB där konsumenten inte hämtat ut paketet i tid från gällande utlämningsställe är det konsumentens skyldighet att betala returkostnad och eventuell extra fraktkostnad om kunden fortfarande vill ha sina varor. 

Desamma gäller för kunder vid uthyrning av förlossningsutrustning. 

ANSVARET FÖR VARAN
När du ångrat ditt köp ska varan skickas tillbaka till FÖDANDE KRAFT AB inom 14 dagar från den dag du meddelat FÖDANDE KRAFT AB. Produkterna ska vara i ursprungligt skick och paketerats väl samt vara i ursprunglig förpackning.

Information om ångerrätten. Tillhandahålls av konsumentverket efter förordnande av regeringen. Innehållet är baserat på bilaga 1 i direktiv 2011/83/EU.

Ångerblankett för dig som kund finns på konsumentverkets webbplats (konsumentverket.se).

REKLAMATION
Öppna ej paket som har skador på utsidan av emballaget! Fotografera direkt ditt pakets yttre skador och maila till hej@fodandekraft.se. Gäller vid köp och uthyrning av förlossningsutrustning.

Skulle en köpt produkt vara fel eller skadad kontakta FÖDANDE KRAFT AB omgående till hej@fodandekraft.se. Vi ber dig skicka tillbaka de produkter som är fel eller skadade där frakt betalas av FÖDANDE KRAFT AB. Nya varor skickas till dig omgående.

TVIST
Europeiska plattformen för tvistlösning online tillhandahålls av kommissionen för att göra internethandeln säkrare och rättvisare genom tillgång till högkvalitativa verktyg för tvistlösning. Länk till EU:s tvistlösningswebbplats.

GDPR
När du köper en vara, tjänst eller ingår avtal med FÖDANDE KRAFT AB , behöver du ange personuppgifter såsom: person- eller organisationsnummer, namn, adress, e-postadress och telefonnummer. I samband med detta lagrar och använder FÖDANDE KRAFT AB dina uppgifter för att kunna fullfölja avtal med dig som kund.

Dina uppgifter kommer att delas med Visma Spcs enligt vårt leverantörsavtal. FÖDANDE KRAFT AB har tecknat biträdesavtal med dem. 

Sparade personuppgifter raderas när FÖDANDE KRAFT AB uppfyllt kriterier gällande bokföringslagen. För att skydda dig mot bedrägerier kommer även IP-adressen att sparas när du handlar via webbutiken.

Om du som kund gett ditt samtycke har du alltid rätt att dra tillbaka det.

Du har alltid rätt att få ta del av och korrigera dem personuppgifter som FÖDANDE KRAFT AB har registrerat om dig. 

Har du synpunkter om hur FÖDANDE KRAFT AB hanterar personuppgifter ber jag dig skriva till hej@fodandekraft.se.