Priser & Metoder

Här kan du läsa om de olika metoderna och deras priser. Den vanligaste och mest kända metoden är att kapsla in moderkakan TCM = Traditional Chinese medicine. Du får tydliga doseringsanvisningar vid varje vald metod. 

Välj den metod du tror passar dig bäst. Du kan även välja tillbehör utan att det gör någon större skillnad på dina kapslar i mängd. Vill du höra vad du har för valmöjligheter - ring eller maila Sandra.

Vill du lämna moderkakan och hämta färdiga produkter själv? Då dras 1 000 kr av vid valfri inkapslingsmedod. 

Den försiktiga metoden - TCM (kapslar)

Moderkakan ångkokas först med eller utan värmande örter, detta väljer du själv. Sedan torkas den och mals ned till ett fint pulver. Pulvret fylls i kapslar som du sedan konsumerar. Känd för att ge dig en lugn och harmonisk balansering av dina hormoner. 

Mängd: ca 115-180 kapslar

Kostnad: 2 500 kr
*Halva priser för klienter som valt doulauppdrag.

Den råa metoden (kapslar)

Är precis likadan som den försiktga metoden men ångkokas aldrig utan torkas bara. Den råa metoden är mer potent än den försiktiga metoden och ger fler kapslar. Denna metod är känd för att ge kraftfull energi. Har du problematik med ångest, insomningsvårigheter, hyperaktivitet eller är känslig mot koffein avråds du denna metod, välj istället den försiktiga metoden.

Mängd: ca 180-250 kapslar

Kostnad: 2 500 kr
*Halva priser för klienter som valt doulauppdrag.

Pulver

Är det pulver som skapas i den försiktiga eller råa metoden men läggs aldrig i kapslar. Pulvret läggs i en liten burk som du själv kan strö/dosera över mat eller ha i smoothies. Detta rekommenderas framförallt för dem som inte kan svälja tabletter. 

Kostnad: 2 000kr
*Halva priser för klienter som valt doulauppdrag.

Tillbehör till kapslar

Tinktur

Liten rå bit av moderkakan läggs i ren alkohol där den sedan löses upp. Tinkturen får längst hållbarhet av alla metoder. Du använder tinkturen vid mens, klimakteriebesvär eller åt annan kvinna med samma problem i biologiskt led.

Mängd: I paketen är flaskorna 100 ml styck.

Kostnad: 100 kr styck

Minnessak

  • Ett avtryck är ett papper som trycks mot moderkakan så att ett fint avtryck bildas. Detta kan göras naturligt med moderkakans egna färg eller tillagd färg.
  • Fotografier av moderkakan (skickas över mail).
  • Bevara navelsträngen görs genom att den torkas och bevaras på så sätt i önskad form om längd tillåter.

Kostnad: 100 kr styck

RÅ - Smoothies

Sandra gör iordning bitarna för dig och du får recept på smoothies. Den mest potenta metoden då moderkakan inte utsätts för någon typ av upphettning. De första bitarna hålls i kylskåp i 5 dagar, resterande bitar fryses ned. Tydliga anvisningar och information kommer tillsammans med recept på goda smoothies. Resten av moderkakan kapslas in.

Kostnad: 100 kr styck

Salva

Salva kan göras med rå moderkaka eller moderkakspulver. Med rå moderkaka är den mest potent men har bara en hållbarhet i 5 dagar. Sandra gör även dessa salvor utan moderkaka i.

Salvorna kan användas till:
- Kejsarsnittsärr
- Perineala (vaginala) bristningar och hemorrojder
- Minska på solfläckar och rynkor
- Hudbristningar
- Läka ömma eller spruckna bröstvårtor från amning
- Röd bebisrumpa

Erbjuder två olika salvor: Bas salva och Svart salva både kan väljas med rå moderkaka, placenta pulver eller ingenting. 

Bas salva
Detta är en utmärkt salva som ger en perfekt första hjälpen kräm för snitt och skärsår men också för att läka kejsarsnittssår, blöjutslag, solbränna och nästan alla andra hudsår. 

Svart salva
Svart Salva är mycket älskad av dem som är bekanta med den och den åtgärdar allt från förstahjälpenbehov till andra hudåkommor. Den svarta salvan absorberar toxiner och används oftast för bi-stick och snitt. Inget hem ska vara utan det.

Kostnad: Valfri salva 250 kr

Placentate

Möjligt vid val av den försiktiga metoden. De vätskor som blir över efter ångkokningen frys ned till iskuber. Iskuberna kan du sedan konsumera genom att lägga i te, juice eller smoothies.

Kostnad: 100 kr